Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
Learn From Failure
Ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη, την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου είναι ο φόβος του λάθους.

 

Είναι γεγονός πως το λάθος είχε πάντα ως αποτέλεσμα την αρνητική κριτική, τα πικρόχολα σχόλια και πολλές φορές την κοροϊδία.

 

Τι είναι όμως το λάθος?

 

Είναι μια κατάσταση στην οποία μπαίνουμε συνήθως λόγω άγνοιας πραγμάτων. Αν το σκεφτούμε καλύτερα θα διαπιστώσουμε ότι το πρώτο πράγμα που λέμε μετά από ένα λάθος είναι το “Δεν το ήξερα..” ή “Δεν το σκέφτηκα ότι θα γίνει έτσι..”

 

Πώς όμως θα μάθουμε κάτι αν δεν κάνουμε λάθος?

 

Σε μια νέα δραστηριότητα οι πραγματικές μας γνώσεις είναι ελάχιστες όσο κι αν θεωρούμε ότι έχουμε προετοιμαστεί. Μπαίνοντας σε έναν νέο χώρο, όποιος κι αν είναι αυτός (οικογένεια, παρέα, επάγγελμα, σχολείο, άλλες δραστηριότητες) βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, με διαφορετικούς ανθρώπους και λειτουργίες οπότε τα λάθη είναι αναπόφευκτα.

 

Δεν έχουν όμως τόσο μεγάλη βαρύτητα όση νομίζουμε. Άλλωστε τα λάθη που διορθώνονται είναι ανάξια λόγου ενώ τα μεγαλύτερα λάθη μπορούν να γίνουν μαθήματα ζωής τόσο για το ίδιο το άτομο όσο και για τους γύρω του.

 

Στη My New Way Of Life βλέπουμε τη θετική πλευρά των λαθών και το μάθημα που έχουν να διδάξουν. Γιατί λάθη δεν κάνουν, μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα.

 

 

 

Θεολόγου Χριστίνα
Θεολόγου Χριστίνα
Σύμβουλος Υγείας και Ευεξίας