Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
Nope
Ένας από τους λόγους που συνήθως μας κάνει και να νιώθουμε πιεσμένοι, κουρασμένοι και ανήμποροι είναι το γεγονός ότι προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε όλους γύρω μας αναλαμβάνοντας περισσότερες εργασίες και ευθύνες από αυτές που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας.

 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την συναισθηματική φόρτιση, το άγχος και το αίσθημα ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε όσα επιθυμούμε.

 

Αν δε η προσπάθειά μας δεν έχει θετικά αποτελέσματα και ακολουθήσουν αρνητικά σχόλια από τους γύρω μας, τότε η αυτοπεποίθηση μας πέφτει, η ψυχολογία μας καταρρακώνεται, νιώθουμε ανίκανοι και συχνά αποφεύγουμε να αναλάβουμε οποιαδήποτε εργασία.

 

Όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα λοιπόν δεν οφείλονται στο ότι πραγματικά δεν είμαστε άξιοι, έξυπνοι ή αρκετά δυνατοί για να καταφέρουμε κάτι αλλά στο ότι δεν έχουμε θέσει τα όρια μας.

 

Το όχι είναι η πιο σωστή απάντηση όταν:

 

  • Δεν έχουμε χρόνο για άλλη μια εργασία.
  • Δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή διεκπεραίωση μιας εργασίας.
  • Μια εργασία είναι εκτός των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.
  • Όταν έχουμε αναλάβει πολλές παραπάνω εργασίες από αυτές που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας.

 

Το όχι είναι η πιο σωστή απάντηση όταν δεν νιώθουμε καλά για οποιονδήποτε δικό μας λόγο να αναλάβουμε άλλη μια εργασία – ευθύνη.

 

Δεν μιλάμε φυσικά για άρνηση σε οποιαδήποτε εργασία που καλούμαστε να κάνουμε καθημερινά αλλά για τις επιπλέον απαιτήσεις που μπορεί να έχουν οι γύρω μας σε κάθε επίπεδο (οικογένεια, φίλοι, διευθυντής, συνάδελφοι) και το όχι μπορεί εύκολα να γίνει ναι όταν:

 

  • Έχουμε χρόνο.
  • Αποκτήσουμε γνώσεις.
  • Είμαστε ξεκούραστοι και έτοιμοι να αναλάβουμε ότι μας ζητείται.

 

Μ’ αυτόν τον τρόπο όσο κι αν δυσαρεστούμε κάποιον τη στιγμή που λέμε όχι, αποφεύγουμε τις αποτυχίες, τα αρνητικά αποτελέσματα και δίνουμε στους άλλους να καταλάβουν ότι μπορεί να μην είμαστε πάντα διαθέσιμοι, αλλά όταν είμαστε θα έχουμε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Στη My New Way Of Life ανακαλύπτουμε τις δυνάμεις και τα όρια μας, ελαχιστοποιούμε τις αποτυχίες και τα αρνητικά συναισθήματα και αποκαλύπτουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

 

 

 

 

Θεολόγου Χριστίνα
Θεολόγου Χριστίνα
Σύμβουλος Υγείας και Ευεξίας