Better quality of life for all
Grapes

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού και συγκαταλέγεται στη διατροφή μας από την εποχή του ορείχαλκου. Η καλλιέργεια του αμπελιού έφτασε στην Ευρώπη και την Αίγυπτο από τη φυλή των Αρίων ενώ ήδη καλλιεργούνταν και από τους Σημίτες. Τέλος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, οι καλλιεργήσιμες ποικιλίες σταφυλιών προέρχονται από τις Ινδίες.

 

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αποδίδουν την προέλευση των σταφυλιών σε θεότητες. Χαρακτηριστικά, οι Έλληνες στον Διόνυσο, οι Αιγύπτιοι στον Όσιρη, οι Ιταλοί στον Κρόνο, οι Ινδοί στον Σόμα, οι Ρωμαίοι στον Βάκχο και οι Λίβυοι στον Άμμωνα.

 

Στην Ελλάδα το συναντάμε σε διάφορες περιοχές και χρησιμοποιείται ως φρούτο, για την παραγωγή κρασιών, άλλων ποτών και μαρμελάδων, αλλά και ως αποξηραμένο καρπό, τη σταφίδα.

 

Nutritional value per 100g

 

Θερμίδες (kcal): 66

Λιπίδιο: 0,4 g

Saturated fat: 0.1 g

Χοληστερόλη: 0 mg

Sodium: 2 mg

Κάλιο: 191 mg

Υδατάνθρακες: 17 g

Φυτικές ίνες: 0,9 g

Ζάχαρη: 16 g

Πρωτεΐνη: 0,6 g

Βιταμίνη C: 4 mg

Ασβέστιο: 4 mg

Σίδηρος: 0,3 mg

Βιταμίνη B6: 0,1 mg

Μαγνήσιο: 5 mg

 

Benefits for the organization

 

  • Προστατεύει την καρδιά και το πεπτικό σύστημα
  • Διατηρεί υγιεί οστά
  • Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα
  • It works against headache
  • It has anti-cancer properties
  • Προστατεύει την επιδερμίδα

 

 

 

 

 

Sources: Wikipedia, Mednutrition