Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ
Superfood Syko
Το σύκο αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων στην αρχαία Ελλάδα καθώς ήταν ο σημαντικότερος καρπός μετά την ελιά και το σταφύλι.

 

Το σύκο, φρέσκο ή αποξηραμένο, μαζί με την ελιά, τα φρούτα και το σκόρδο αποτελούσαν τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Διατροφική αξία φρέσκων σύκων ανά 100γρ.

 

 

Θερμίδες: 79kcal

Νερό: 30 γρ

Υδατάνθρακες: 19 γρ

Σάκχαρα: 16 γρ

Πρωτεϊνες: 0,8 γρ

Λίπος: 0,2 γρ

Φυτικές Ίνες: 3 γρ

Κάλιο: 232 mg

Νάτριο: 1 mg

Ασβέστιο: 35 mg

Μαγνήσιο: 17 mg

Σίδηρος: 0,4 mg

 

Διατροφική αξία αποξηραμένων σύκων ανά 100 γρ

 

 

Θερμίδες: 249 kcal

Νερό: 2,5 γρ

Υδατάνθρακες: 64 γρ

Σάκχαρα: 48 γρ

Πρωτεϊνες: 3 γρ

Λίπος: 1 γρ

Φυτικές Ίνες: 10 γρ

Κάλιο: 680 mg

Νάτριο: 10 mg

Ασβέστιο: 162 mg

Μαγνήσιο: 68 mg

Σίδηρος: 02 mg

 

Οφέλη για τον οργανισμό

 

 

  • Ρίχνουν την αρτηριακή πίεση
  • Συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους
  • Ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα
  • Προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού
  • Προλαμβάνουν το διαβήτη
  • Προλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις
  • Συμβάλλουν στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών
  • Ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο
  • Βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή

 

 

 

 

Πηγές: wikipedia, οι υπερτροφές των αρχαίων Ελλήνων