Ο τρόπος παρασκευής του, μέσω της αποξήρανσης των φύλλων του που συλλέγονται από το φυτό Καμέλια η Σινική, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον 6ο αιώνα στην Κίνα. Παράλληλα, το πράσινο τσάι έφτασε στην Ιαπωνία και τον 16ο αιώνα έγινε δημοφιλές και στην Ευρώπη.
Διατροφική αξία ανά 1 κούπα 245 γρ
Θερμίδες: 2,5 cal
Πρωτεϊνη: 0,5 γρ
Νάτριο: 2,5 mg
Ριβοφλαβίνη: 0,1 mg
Μαγνήσιο: 2,5 mg
Μαγγάνιο: 05 mg
Κάλιο: 19,6 mg
Καφεϊνη: 29,4 mg
Φλαβονο-3-όλες
Επικατεχίνη: 20,4 mg
Επικατεχίνη γαλλικού εστέρα: 44,0 mg
Επιγαλλοκατεχίνη: 71,5 mg
Επιγαλλοκατεχίνη γαλλικού εστέρα: 172,0 mg
Κατεχίνη: 11,0 mg
Θειοφλαβίνη: 0,1 mg
Θειορουβικίνη: 2,6 mg
Φλαβονόλες
Κουερσετίνη: 6,6 mg
Καμπερφερόλη: 3,5 mg
Μυρισετίνη: 2,7 mg
Φλαβόνες
Απιγενίνη: 0,4 mg
Λουτεολίνη: 0,5 mg
Οφέλη για τον οργανισμό
- Έχει αντικαρκινική δράση
- Διατηρεί δυνατό το μυαλό
- Προστατεύει την καρδιά
- καταπολεμά την τερηδόνα
- Δρά κατά του διαβήτη
- Ενυδατώνει τον οργανισμό
- Μας χαλαρώνει
- Ρίχνει την πίεση
Πηγές: POWERFOODS
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF_%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B9