Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
Prasino Tsai
Το πράσινο τσάι ανακαλύφθηκε από ένα “λάθος” που έχει αποδειχθεί πολύ σημαντικό για την υγεία μας. Το 2737 π.Χ. ενώ οι υπηρέτες του αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, γνωστός και ως πατέρας της Κινεζικής Ιατρικής, έβραζαν νερό για να πιει, μερικά φύλλα τσαγιού από έναν θάμνο έπεσαν μέσα σε αυτό. Αυτό το λάθος, σήμερα έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο.

 

Ο τρόπος παρασκευής του, μέσω της αποξήρανσης των φύλλων του που συλλέγονται από το φυτό Καμέλια η Σινική, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον 6ο αιώνα στην Κίνα. Παράλληλα, το πράσινο τσάι έφτασε στην Ιαπωνία και τον 16ο αιώνα έγινε δημοφιλές και στην Ευρώπη.

 

Διατροφική αξία ανά 1 κούπα 245 γρ

 

Θερμίδες: 2,5 cal

Πρωτεϊνη: 0,5 γρ

Νάτριο: 2,5 mg

Ριβοφλαβίνη: 0,1 mg

Μαγνήσιο: 2,5 mg

Μαγγάνιο: 05 mg

Κάλιο: 19,6 mg

Καφεϊνη: 29,4 mg

 

Φλαβονο-3-όλες

 

Επικατεχίνη: 20,4 mg

Επικατεχίνη γαλλικού εστέρα: 44,0 mg

Επιγαλλοκατεχίνη: 71,5 mg

Επιγαλλοκατεχίνη γαλλικού εστέρα: 172,0 mg

Κατεχίνη: 11,0 mg

Θειοφλαβίνη: 0,1 mg

Θειορουβικίνη: 2,6 mg

 

Φλαβονόλες

 

Κουερσετίνη: 6,6 mg

Καμπερφερόλη: 3,5 mg

Μυρισετίνη: 2,7 mg

 

Φλαβόνες

 

Απιγενίνη: 0,4 mg

Λουτεολίνη: 0,5 mg

 

Οφέλη για τον οργανισμό

 

  • Έχει αντικαρκινική δράση
  • Διατηρεί δυνατό το μυαλό
  • Προστατεύει την καρδιά
  • καταπολεμά την τερηδόνα
  • Δρά κατά του διαβήτη
  • Ενυδατώνει τον οργανισμό
  • Μας χαλαρώνει
  • Ρίχνει την πίεση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές: POWERFOODS

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF_%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B9

https://foodforhealth.gr/leksiko-diatrofis/tsai