Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
Small Steps
Όταν βάζουμε ένα στόχο σε κάθε επίπεδο (οικογένεια, υγεία, εργασία, κτλ) αυτόματα σημαίνει ότι δεσμευόμαστε για να τον πετύχουμε και αλλάζουμε τον τρόπο που λειτουργούσαμε μέχρι χθες.

Οι στόχοι μας μπορεί να είναι μεγάλοι, δύσκολοι και μακροχρόνιοι. Αυτοί συνήθως είναι και οι λόγοι που τους εγκαταλείπουμε απογοητευμένοι και γυρίζουμε εκεί από που ξεκινήσαμε.

Το ότι βγαίνουμε από την ζώνη άνεσής μας δηλαδή αλλάζουμε την καθημερινότητα μας (πράγματα και καταστάσεις που γνωρίζουμε, έχουμε αποδεχτεί και δε μας αγχώνουν) είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου. Για να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον, τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι μικρά και εύκολα.

Για παράδειγμα οι αθλητές που ως στόχο έχουν το χρυσό μετάλλιο δεν θα κατάφερναν τίποτα χωρίς μακροχρόνιες προγραμματισμένες προπονήσεις που όσο πιο κοντά φτάνουν στο στόχο γίνονται πιο πολλές και απαιτητικές.

Αντίστοιχα ένας άνθρωπος που θέλει να μειώσει το βάρος του κατά πολλά κιλά δεν μπορεί να το καταφέρει χωρίς ένα σωστό διατροφολόγιο που βήμα βήμα θα το κάνει τρόπο ζωής .Οποιαδήποτε εξαντλητική δίαιτα άλλωστε όπως ξέρουμε οδηγεί σε σύντομη επαναπρόσληψη του βάρους.

Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει κάποιο επάγγελμα που δεν γνωρίζει, σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία αν σαν πρώτα βήματα οργανώσει την κατάρτιση του και αποκτήσει μια σχετική εμπειρία.

Αυτή η διαδικασία βέβαια μπορεί να εμπεριέχει πολλά και διαφορετικά στάδια για τον καθένα. Νέοι στόχοι μπορούν να συμπληρώσουν τους προηγούμενους και να μας οδηγήσουν πιο κοντά στην ολοκλήρωση.

Αυτό που επιθυμούμε να φτάσουμε και το τι θέλουμε να αλλάξουμε είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Η My New Way Of Life δείχνει το δρόμο και συστήνει ειδικούς που θα βοηθήσουν σε κάθε βήμα.

 

 

 

 

 

 

 

Θεολόγου Χριστίνα
Σύμβουλος Υγείας και Ευεξίας