Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
Kastanomelo Ft Mynewwayoflife
Το καστανόμελο οφείλει τη σημαντική θρεπτική αξία και τη δυνατή γεύση του στη μεγάλη περιεκτικότητα του από τόκους γύρης.

Το χρώμα του μπορεί να είναι από καφέ έως μαύρο με κοκκινωπές αποχρώσεις. Έχει δυνατό και ξυλώδες άρωμά όπως και η ίδια η καστανιά. Η γεύση του είναι έντονη, λιγότερο γλυκιά από όσο έχουμε συνηθίσει και ελαφρώς υπόπικρη.

 

Διατροφική αξία

 

Σε συγκριτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ελληνικά μέλια, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα του καστανόμελου στα μεταλλικά στοιχεία Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Ψευδάργυρο, Σίδηρο και Χαλκό, είναι διπλάσια από αυτή του θυμαρίσιου μελιού και του βαμβακόμελου. Τέλος, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και κυρίως σε φρουκτόζη.

 

Οφέλη για τον οργανισμό

 

  • Καταπραΰνει τα συμπτώματα της δυσεντερίας, της εποχιακής γρίπης και του πονόλαιμου.
  • Παρουσιάζει μεγάλη αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση έναντι σε μικροοργανισμούς όπως ο εντερόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.
  • Βοηθά στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού και ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Α.Π.Θ., το μέλι της καστανιάς είναι ένα από τα μέλια με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση.

 

Meli Grammenos Promo Card

Πηγές: google wiki,

Powerfoods