Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
Ginseng
Το Τζίνσενγκ είναι η ρίζω των φυτών του γένους panax και είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα παγκοσμίως.

Ένα από τα πρώτα γραπτά κείμενα που αναφέρονταν στη χρήση του ginseng ως φαρμακευτικού βοτάνου ήταν η Φαρμακοποιία Shen Nong , που γράφτηκε στην Κίνα το 196 μ.Χ.

Στη Σύνοψη του βοτάνου Materia Medica του 1596, ο Li Shizhen περιέγραψε το ginseng ως «ανώτερο τονωτικό». Ωστόσο, το βότανο δεν χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο «για όλα», αλλά πιο συγκεκριμένα ως τονωτικό για ασθενείς με χρόνιες ασθένειες και εκείνους που ανάρρωναν.

Το συναντάμε σε ψυχρότερα κλίματα όπως η Κορεατική Χερσόνησος, Βορειοανατολική Κίνα, Ρωσική Άπω Ανατολή , Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες, αν και ορισμένα είδη αναπτύσσονται σε θερμές περιοχές. Το τζίνσενγκ της Νότιας Κίνας είναι εγγενές στη Νοτιοδυτική Κίνα και το Βιετνάμ.

 

Οι τρεις τύποι ginseng:

 

  1. Το φρέσκο ginseng, ή πράσινο, είναι το ακατέργαστο προϊόν που δεν έχει αποξηρανθεί.
  2. Το λευκό ξηραίνεται αμέσως μετά τη συγκομιδή και στη συνέχεια προσφέρεται σε μορφή σκόνης.
  3. Το κόκκινο αναπτύχθηκε με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της διατήρησης του ginseng για μακροχρόνια αποθήκευση.

 

Διατροφική αξία

 

Το Τζίνσεγκ είναι πλούσιο σε:

  • Βιταμίνες C,D,A και B1, Β2, Β12.
  • Ψευδάργυρο
  • Μαγνήσιο
  • Χαλκό
  • Σίδηρο

 

Οφέλη για τον οργανισμό

 

  • Προστατεύει την καρδιά
  • Ενισχύει τον οργανισμό
  • Ενισχύει τη λίμπιντο
  • Δρα κατά του διαβήτη
  • Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή
  • Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα
  • Καταπολεμά την κούραση

 

 

 

 

 

Πηγές: POWERFOODS

https://www.vita4you.gr/blog-vita4you/el/item/ginseng-ti-einai-kai-poies-oi-thaymatoyrges-toy-idiotites.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Ginseng

https://tokelari.gr/product/%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%BA/