Η λαχανίδα έχει προέλευση από τη Μικρά Ασία και την ανατολική Μεσόγειο όπου η καλλιέργεια της χρονολογείται περίπου το 2000 π.Χ. ενώ διάφορες ποικιλίες λάχανου υπήρχαν στην Ελλάδα από τον 4ο αιώνα π.Χ. όπως αναφέρονταν από τους Ρωμαίους. Η παλαιότερη αναφορά για το λάχανο στη δυτική Ευρώπη, έγινε τον 13ο αιώνα.
Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, το λάχανο χρησιμοποιήθηκε κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες για καλλωπιστικούς σκοπούς ενώ έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του 1990 για τη θρεπτική του αξία.
Διατροφική αξία ανά 100γρ
Θερμίδες: 49 kcal
Λιπίδια: 0,9 g
Κορεσμένα λιπαρά: 0,1 g
Υδατάνθρακες: 9 g
Πρωτεΐνη: 4,3 g
Βιταμίνη C: 120 mg
Ασβέστιο: 150 mg
Σίδηρος: 1,5 mg
Βιταμίνη B6: 0,3 mg
Μαγνήσιο: 47 mg
Νάτριο: 38 mg
Κάλιο: 491 mg
Οφέλη για τον οργανισμό
- Προλαμβάνει ασθένειες
- Βοηθά τα οστά και τους μύες
- Δημιουργεί κορεσμό
- Προστατεύει την καρδιά
- Ρίχνει τη χοληστερίνη
- Έχει αντικαρκινική δράση
- Βοηθά την όραση
Πηγές: POWERFOODS
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1